Nieuws

10/03/2020

Forse groei MSP-dienstverlening in Europa, terwijl MSP-omzet in VS juist daalt.

MSP-dienstverlening groeit vooral in Europa. Dat blijkt het Economic Report 2020 van de World Employment Confederation (WEC), de wereldwijde koepel van brancheorganisaties van arbeidsbemiddelaars.

Lees meer
09/12/2019

“Iedereen gebruikt een andere definitie, maar voor mij is SOW puur een document”

Paul Vincent is sinds enkele maanden wereldwijd verantwoordelijk voor alle SOW activiteiten bij Hays Talent Solutions. Het Belgische platform NextConomy sprak op ProCurecon met Vincent over Statement of Work en hoe belangrijk het is om scherp neer te zetten wat SOW is.

Lees meer
04/11/2019

MSPnetwerk presenteert het flexwoordenboek

Het MSPnetwerk presenteert het flexwoordenboek, een begrippenlijst voor opdrachtgevers, inkooporganisaties en vakgenoten. Initiatiefnemer Wouter Waaijenberg van Staffing MS, (onderdeel van HeadFirst Group) vertelt waarom dit woordenboek zo belangrijk is en hoe het is samengesteld.

Lees meer
09/10/2019

Total talent acquisition en MSP’s centraal thema op ProcureCon

Tijdens ProcureCon, het internationaal congres over HR/inkoop,  Contingent Workforce en Talent Acquisition, presenteerden enkele topmensen uit de internationale HR/procurement-wereld hun nieuwste praktijkcases. In hun behoefte aan total talent management stellen zij steeds meer eisen aan MSP’s. Verschillend leden van het MSP-netwerk waren op het congres aanwezig. We vroegen hen welke ontwikkelingen zijn zien op dit gebied in de huidige inhuurmarkt?

Lees meer
04/09/2019

Europese managers inhuur vinden praktijkervaring belangrijkste bij keuze MSP-dienstverlener.

Onderzoek onder managers inhuur laat zien wat hen helpt bij de keuze voor een MSP-dienstverlener

Lees meer
26/08/2019

Brenda van der Heijden is de nieuwe platformmanager van het MSP Netwerk. “Eenvoud is key in het ontwikkelen van kennis”

Facilitator Annette Zomerdijk vertrekt na 3 jaar bij MSP Netwerk en maakt plaats voor platformmanager Brenda van der Heijden. Vanaf nu is zij het aanspreekpunt voor het MSPnetwerk.

Lees meer
02/07/2019

Drie trends uit internationale wereld van inhuur van externen

De CWS Summit Europe van Staffing Industry Analysts (SIA) is een van de grootste conferenties waar HR- en inkoopprofessionals van internationale bedrijven samen komen met HR-dienstverleners, waaronder MSP’s. Peter Reagan, Director of Contingent Workforce Strategies & Research, vertelt wat volgens hem de belangrijkste conclusies van de conferentie zijn. Hij ziet drie grote trends.

Lees meer
04/06/2019

MSPNetwerk: op weg naar heldere definities voor gestructureerde inkoop.

Het was de afgelopen weken hard werken in de MSP-wereld. Los van de normale sales-activiteiten, waren wij allen zeer druk met tenders en aanbestedingen, waaronder twee grote aanbestedingen bij de overheid. Daarbij bleek dat het uitvragen van MSP-dienstverlening geen standaard werk is.

Lees meer
23/05/2019

Advies aan commissie Regulering van Werk: ‘Kijk naar werk, niet naar contractvorm’

‘Neem de diversiteit aan arbeidsrelaties als uitgangspunt’. Zo luidt een advies dat een zevental organisaties, waaronder het MSPNetwerk, toegestuurd hebben aan de commissie Regulering van Werk.

Lees meer
07/05/2019

MSP: regionaal of internationaal? Vijf belangrijke inzichten

Geoff Thompson van Adecco wat leidde op de CWS Summit van Staffing Industry Analysts  in Londen een ronde tafelsessie over de voor- en nadelen van regionale en internationale MSPs. In een blog deelt hij de opvallendste conclusies.

Multinationals die hun inhuur willen regelen met een Managed Service Provider (MSP) moeten kiezen: een programma per land of regio, of een internationale oplossing. “Ieder heeft voor- en nadelen”, schrijft Geoff Thompson. “Er is geen one-size-fits-all.”

Lees meer
18/04/2019

Waarom partnerships tegen bodemprijzen ook bij flexibele arbeid geen partnerships kunnen zijn

Organisaties willen het juiste talent op het juiste moment. Dat is ook noodzakelijk om succesvol te zijn. Daarom sluiten bedrijven partnerships met externe partijen zoals uitzendbureaus, MSP’s en andere HR dienstverleners.

Maar zijn dat echt partnerships? Hoe ziet een gezonde relatie rond het leveren van flexibele arbeid eruit? Managing partner Ron Bosma van TalentIn stelt deze relevante vragen in een mooie column.

Lees meer
02/04/2019

Ronde Tafel met adviseurs externe inhuur

Wat kunnen we doen om betere aanbestedingen te maken? Hoe pakken adviseurs Externe Inhuur  de voorbereiding op een voorstel voor een MSP aan? Daarover ging het donderdag 14 maart tijdens een ronde tafel met leden van het MSPnetwerk en adviseurs externe inhuur.

MSPnetwerk organiseerde op 14 maart een speciale bijeenkomst waar onafhankelijke adviseurs en MSP-dienstverleners samen kwamen. Het doel: samen helder krijgen wat er nodig is in het voortraject. Wat moet een onafhankelijk adviseur vragen aan de opdrachtgever? De persoon die de aanbesteding adviseert, moet ten slotte een duidelijk beeld schetsen van de behoefte van de klant. Maar hoe doe je dat? En hoe kunnen we samen zorgen voor betere aanbestedingen?

Lees meer
14/02/2019

MSP & leveranciers: Volwassen partnership

Ron Bosma, arbeidsmarktspecialist, blikt in www.nextconomy.be terug op 10 jaar MSP dienstverlening en constateert dat de samenwerking tussen de MSP en leveranciers is geëvolueerd tot een volwassen partnership. Tegenwoordig biedt een goed ingericht Managed Service Programma niet alleen voordelen voor de inhurende opdrachtgever. Het geeft ook de leveranciers de mogelijkheid tot het vergroten van het marktaandeel en hoeft door efficiëntere interne processen niet tot margeverlies te leiden. Lees hier het volledige artikel.

Lees meer
30/08/2018

MSP profiteert van flexibilisering en krappe arbeidsmarkt

De schaarste op de arbeidsmarkt en de steeds verdergaande flexibilisering biedt volop kansen voor MSP-aanbieders. De dienstverlening van de brokers breidt zich steeds verder uit en ook kleinere MSP-bedrijven betreden de markt.

Dat zijn de belangrijkste trends uit het rapport MSP-aanbieders op de Nederlandse en Belgische markt 2018. Aan dit onderzoeksrapport – samengesteld door het Belgische TheFlexAcademy en Flex-Beheer.nl (Mark Bassie) – werkten tien grote MSP-aanbieders mee.

Lees meer
10/08/2018

Onze website is live!

Vandaag is het dan zover, onze website is live! Wij zijn blij met het eindresultaat en nodigen u graag uit om een kijkje te nemen. Op de website kunt u alles vinden over MSP’s. U vindt hier informatie voor opdrachtgevers, leveranciers, en eenieder die geïnteresseerd is in alles rondom MSP’s. Daarnaast vindt u ook nieuws, en de eerste column van onze voorzitter Hans Leentjes.

Lees meer
03/08/2018

Goed opdrachtgeverschap, gewoon doen!

Op donderdag 6 september 2018 organiseren AWVN, PZO en Platform zzp-dienstverleners een bijeenkomst over goed opdrachtgeverschap. Een belangrijk onderwerp, nu het steeds vanzelfsprekender is dat zelfstandigen voor, met en in bedrijven aan het werk zijn.

Lees meer