Nieuws

Gepubliceerd op: 04/09/2019

Europese managers inhuur vinden praktijkervaring belangrijkste bij keuze MSP-dienstverlener.

Onderzoek onder managers inhuur laat zien wat hen helpt bij de keuze voor een MSP-dienstverlener

Bureau WBR Insights onderzocht wat managers inhuur in Europa bezighoudt. In opdracht van evenementenorganisator Procurecon belde WBR 100 managers inhuur bij grote bedrijven in Europa. Het hele onderzoek lees je hier.

“Wat geeft jou het meeste inzicht bij het kiezen van een MSP-oplossing?”

De onderzoekers vroegen de managers onder andere hoe zij een MSP-dienstverlener kiezen. Uit de enquête blijkt dat praktijkcases de waardevolste inzichten (38 procent) geven. Verder vergelijken de managers graag de voordelen van MSP-dienstverleners onderling (34 procent).

Methode van Philips

Global Head of Talent Management Maarten Hansson (Philips) wisselt graag kennis en ervaringen uit met andere managers inhuur. “Dat geeft mij het meeste inzicht in welke oplossingen er bestaan”, zegt hij. Maar hij gaat niet alleen maar af op ervaringsverhalen.

“Vervolgens doen we vergelijkend onderzoek en dagen we dienstverleners uit om te laten zien wat ze kunnen”, zegt Hansson. “Zo ben je verzekerd van succes.”

Advies van de msp-dienstverlener

Ook het advies van de dienstverlener zelf helpt managers bij hun keuze, blijkt uit het onderzoek. Zo’n 28 procent vindt dat het consult van de MSP-dienstverlener de keuze makkelijker maakt.