Nieuws

Gepubliceerd op: 02/07/2019

Drie trends uit internationale wereld van inhuur van externen

De CWS Summit Europe van Staffing Industry Analysts (SIA) is een van de grootste conferenties waar HR- en inkoopprofessionals van internationale bedrijven samen komen met HR-dienstverleners, waaronder MSP’s. Peter Reagan, Director of Contingent Workforce Strategies & Research, vertelt wat volgens hem de belangrijkste conclusies van de conferentie zijn. Hij ziet drie grote trends.

Total Talent Acquisition

“Als we het hebben over Total Talent Acquisition (TTA), vroegen we ons twee jaar geleden vooral af ‘waarom’. Nu is de vraag: hoe? Extern personeel is een steeds groter percentage van de totale workforce en dat realiseren werkgevers zich. De organisaties met een meer volwassen beleid rond inhuur maken daarom de stap naar TTA, waarbij de focus meer te komt te liggen op de totale kosten in plaats van de traditionele ‘headcount’-benadering.”

Technologie en de Online Talent Economy

“Er is de afgelopen jaren veel geschreven over de impact van technologie op inhuur en de opkomst van online platformen. De pioniers op dat terrein zijn er nog steeds en ze komen in een tweede ontwikkelfase. De tools worden steeds meer onderdeel van bestaande ‘contingent workforce’-programma’s.

Maar het echte omslagpunt moet nog komen. Binnen twee jaar breken deze nieuwe technologie en platformen echt door. Ook hier gingen de gesprekken op onze conferentie eerder over het ‘hoe’ deze nieuwe technologie te integreren en niet meer over het ‘waarom’.”

Statement of Work

“In de wandelgangen ging het tot slot veel over Statement of Work (SoW). We weten dat er steeds meer externen via dit soort contracten ingehuurd worden. En ook hier zijn we voorbij de vraag ‘of’ SoW onderdeel moet zijn van het inhuurbeleid.”

“Organisaties presenteerden succesverhalen. De een bracht SoW verplicht onder bij de eigen inhuurafdeling of MSP, de ander maakte het optioneel. Beide vormen kunnen werken, afhankelijk van de organisatie.” Daarmee liep deze discussie in Londen aardig gelijk op met het gesprek dat we als MSPNetwerk in maart organiseerden (zie hier)