MSPnetwerk: Samen bouwen aan een transparante arbeidsmarkt.

Gepubliceerd op: 05/09/2018

We zijn begonnen
Ruim anderhalf jaar geleden hadden wij onze eerste bijeenkomst met een enthousiaste club van MSP-dienstverleners.

Ondanks de grote diversiteit rond de tafel waren we het over een aantal dingen snel eens. MSP moet beter op de kaart gezet worden en aan bekendheid winnen.

Wij willen waar mogelijk de handen ineen slaan om kwaliteit te verhogen richting alle belangrijke stakeholders en wij willen bijdragen aan een goed functionerende en transparante arbeidsmarkt. Een goede basis om ons te organiseren en MSPnetwerk was geboren.

Wat in onze eerste gesprekken al snel duidelijk werd, is dat onze deelnemers een grote diversiteit vertegenwoordigen. Diversiteit aan type organisaties, diversiteit aan contractvormen met organisaties en ook diversiteit aan arbeidscontracten en contractanten.

Diversiteit heeft de arbeidsmarkt, werknemers en organisaties  veel te bieden. Diversiteit vraagt daarnaast om nieuwe manieren van aansturen en andere vormen van sociale zekerheid. Bedrijven  moeten  investeren in het ontwikkelen van nieuwe leiderschapsstijlen en belangrijke stakeholders, zoals de overheid en het bedrijfsleven, moeten werken aan innovatieve vormen van sociale zekerheid. Bijvoorbeeld het bereikbaar maken van opleidingen die bijdragen aan een werkgarantie voor werknemers. Dit is slechts een voorbeeld en er is veel meer te  doen op het vlak van sociale innovatie. Door hierin te investeren, zal diversiteit op de arbeidsmarkt (met name in contractvormen) winnen aan acceptatie.

Transparantie en efficiency

Naast de eerder genoemde innovatie op het vlak van sociale zekerheid, is transparantie nodig. Diversiteit vergroot vaak de complexiteit op de arbeidsmarkt en binnen bedrijven. MSP’s kunnen  transparantie bieden en ook bijdragen aan het versimpelen van de complexiteit. Door dit te realiseren, ontstaat een goede basis om efficiency te verbeteren. Efficiency verbeteren door zaken slimmer te doen. Hierdoor verhoog je niet de werkdruk maar wel de output. Dat kan een mooi concurrentievoordeel opleveren en bedrijven versterken in hun marktpositie.

MSPnetwerk

De leden van MSPnetwerk zijn dagelijks bezig met het bieden van transparantie rondom het inhuren van arbeidskrachten. MSP-dienstverleners gaan relaties aan met grote groepen leveranciers van “tijdelijke arbeidskrachten” en zijn specialisten in het samenstellen van de juiste groep “tijdelijke” arbeidskrachten “ op het juiste moment en tegen de juiste condities. Zij kennen de arbeidsmarkt als geen ander en nemen de opdrachtgever veel werk uit handen. Dat doen zij ondersteund door de nieuwste technologie. Daarnaast committeren onze leden zich aan duidelijke regels, waardoor zij met trots het MSPnetwerk als keurmerk kunnen dragen. Via onze leden kunt u als het ware transparantie inkopen, waardoor uw efficiency verder kan verbeteren.

Tot slot

MSPnetwerk is een relatief jonge vertegenwoordiger van MSP-dienstverleners in de Nederlandse markt. De komende tijd zullen wij onze dienstverlening verder uitbreiden. Dat doen wij samen met onze leden. Daarnaast is input van eenieder die wil werken aan een goed functionerende arbeidsmarkt van harte welkom.  Wij vinden het leuk als u contact met ons opneemt: info@MSPnetwerk.nl.

Wij groeien en bouwen graag samen met u verder.

Ons netwerk draagt graag bij aan een flexibele, diverse arbeidsmarkt die voor iedereen werkt.

Hans Leentjes

Voorzitter MSPnetwerk