Nieuws

Gepubliceerd op: 26/08/2019

Brenda van der Heijden is de nieuwe platformmanager van het MSP Netwerk. “Eenvoud is key in het ontwikkelen van kennis”

Facilitator Annette Zomerdijk vertrekt na 3 jaar bij MSP Netwerk en maakt plaats voor platformmanager Brenda van der Heijden. Vanaf nu is zij het aanspreekpunt voor het MSPnetwerk.

Annette Zomerdijk deed in 2016 een onderzoek dat leidde tot de oprichting van het MSPnetwerk. Uit haar studie bleek dat MSP-dienstverleners behoefte hadden aan een eigen vereniging en vertegenwoordiging. Vervolgens stelde ze samen met voorzitter Hans Leentjes het businessplan op.

Brenda van der Heijden

“Ik ben businessconcept-developer en nu het MSPnetwerk van de grond is gekomen, zit mijn taak erop”, zegt Zomerdijk. “Na drie jaar is het tijd voor iemand die het beheer op zich neemt en zorgt dat het netwerk groeit. Ik ben heel blij dat we Brenda daarvoor hebben gevonden.”

Enthousiaste opvolger

Brenda van der Heijden werkte 13 jaar met veel plezier bij The Adecco Group en vervulde daar vooral commerciële en leidinggevende rollen. Ze deed ervaring op met diverse arbeidsmarktdiensten: van RPO tot executive search, van hr-consultancy tot detacheren en uitzenden.

“MSP spreekt mij aan, net als RPO, vanwege het strategische karakter en de langetermijnvisie bij het inrichten van de dienstverlening”, vertelt ze. “Als een bedrijf voor MSP kiest, zegt mij dit iets over samenwerking en transparantie. Openheid in vacatures aan alle geïnteresseerden, dus eerlijke kansen. Een gestroomlijnde onboarding. En een passende beloning voor daadwerkelijk gewerkte uren en voor soortgelijke rollen. Dat zijn zomaar wat voorbeelden van goed opdrachtgeverschap die MSP dienstverlening mogelijk maakt.”


Voor wie niet zo bekend is met MSP: een Managed Service Provider is een partij die alle inhuur en sourcing van het personeel voor een organisatie regelt. Zo’n MSP beheert contracten met uitzendbureaus, detacheerders, zzp-bemiddelaars en andere hr-dienstverleners.

Als organisatie heb je dus alle inhuur op één plek en voor sommige organisaties is dat echt een uitkomst. Daarnaast denkt een MSP strategisch en tactisch mee over inhuur van personeel. Het is dus echt iets anders dan een broker, die vaak buiten de organisatie blijft. Lees hier de negen verschillen tussen brokers en MSP’s.


Focus en structuur

Dat zij gekozen is als nieuwe platformmanager, komt niet alleen door haar enthousiasme over MSP-dienstverleners. “De rode draad in mijn loopbaan is kennis- en relatieontwikkeling, en daarmee de gewenste resultaten behalen”, vertelt ze. “Ik ben van plan gestructureerd te werken aan de missie, visie en strategie van het netwerk, ik verwacht dus vooral meer focus te brengen.”

Als platformmanager coördineert Van der Heijden ook de communicatie, de marktmonitor en de verzelfstandiging naar een eigen rechtsvorm voor het MSPnetwerk. “Daarbij helpt het enorm dat ik eerder namens de Rabobank veel verenigingen en stichtingen heb geadviseerd”, vertelt ze. “En ik ben arbeidsmarktonderzoeker ben geweest. Je zou bijna denken dat ik deze baan zelf heb gecreëerd!”

Bekendheid en uniform taalgebruik

Haar grote doel is het MSPnetwerk meer bekendheid geven in de markt.

“Als we vaker grote bedrijven kunnen adviseren en helpen groeien, zal de gemiddelde arbeidsproductiviteit in Nederland en samenwerkende landen nog meer toenemen”, zegt ze. “Spreken in dezelfde vaktermen is daarbij een goed begin. Als je dezelfde vaktaal spreekt, kom je sneller tot de inhoud, is mijn ervaring. Eenvoud is dus eigenlijk key in het ontwikkelen van kennis.”

Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het MSP-woordenboek, vertelt ze. Dit woordenboek komt binnenkort beschikbaar op de site van het MSPnetwerk.

Thema’s en tempo

Van der Heijden heeft nog veel meer plannen. Ze benadrukt dat de leden van het MSPnetwerk bepalen met welke thema’s en in welk tempo ze aan de slag gaan. Van der Heijden: “Ik weet zeker dat er veel mooie activiteiten komen, die veel toegevoegde waarde kunnen creëren voor de arbeidsmarkt. In elk geval kun je binnenkort ook de MSP marktmonitor verwachten. Met deze monitor geven we een heel goed beeld van de flexmarktorden.”

Naast haar rol als platformmanager, werkt ze ook als interim Chief Experience Offer bij een zonne-energiebedrijf. “Het is een mooi, innovatief bedrijf. Ik houd van afwisseling in mijn werk, dus voor mij is dit de ideale combinatie.”

Warm welkom

Ze is deze maand begonnen als platformmanager bij het MSPnetwerk. “Bij de ABU heb ik een heel warm welkom gekregen, een goede uitleg en alle faciliteiten waren ook lekker op tijd geregeld”, vertelt ze. “Daarnaast heb ik van mijn voorganger Annet een goede overdracht gekregen. Met de voorzitter van het MSPnetwerk ben ik begonnen met de financiële forecast en updaten van het businessplan.”

Het MSPnetwerk bestaat vooral uit ervaren directeuren met passie voor het vak, merkt ze op. “Dat biedt dus een fijne omgeving om in te werken en een vliegende start deze zomer!”

Annette Zomerdijk: “Het is een hele zelfstandige klus waarbij je ook nog eens met interessante mensen om tafel zit. Ik wens Brenda veel plezier en hoop dat ze geniet van haar nieuwe rol.”