Nieuws

Gepubliceerd op: 23/05/2019

Advies aan commissie Regulering van Werk: ‘Kijk naar werk, niet naar contractvorm’

‘Neem de diversiteit aan arbeidsrelaties als uitgangspunt’. Zo luidt een advies dat een zevental organisaties, waaronder het MSPNetwerk, toegestuurd hebben aan de commissie Regulering van Werk.

Op verzoek van het kabinet onderzoekt de commissie, onder leiding van Hans Borstlap, of de regels rondom arbeid nog passen bij de manier waarop we werken, nu en in de toekomst. De commissie roept iedereen op mee te denken over de toekomst van werk. En dat hebben de zeven organisaties, naast het MSPNetwerk zijn dat ABU, OVAL, Cedris, NRTO, Platform ZZP-dienstverleners en VvDN, nu gezamenlijk gedaan.

Op de website ZiPconomy vertelt Sieto de Leeuw, voorzitter van uitzendkoepel ABU, waarom deze zeven partijen dit initiatief genomen hebben. “Wij zijn allemaal dagelijks actief bezig met de arbeidsmarkt. We willen de commissie helpen om tot een goed advies te komen.”

“We vinden het een heel goede zet van de regering om zo’n commissie in te stellen”, zo vult Josien van Breda-Hoekstra namens Platform ZZP-dienstverleners, aan. “Geen pleisters meer plakken, maar een goede basis leggen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt. En dat op basis van inzichten van experts.”

  • Lees hier het volledige interview met De Leeuw en Van Breda.
  • Lees hierhet hele position paper.